24 Nisan 2014 Perşembe

İstanbul İzmir ucuz uçak bileti

İstanbul İzmir ucuz uçak bileti

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir çağdaş, gelişmiş aynı zamanda önemli bir kültür, sanat ve ticaret merkezdir. Ege denizi lacivertten turkuaza tüm renkleriyle denizin kara ile iç içe olduğu koyları, plajları ve termal kaynaklarıyla bir dantel gibidir.

Antik çağların en ünlü kentleri arasında yer alan Efes ve Bergama dönemin en büyük kentleriydiler. Tüm İon kültürünün zenginliklerini bünyesinde barındıran bu kentler, yoğun ticari, sanatsal ve dini etkinliklerle de adını duyuruyordu.

“Güzel İzmir” olarak da adlandırılan İzmir, 8500 yıldır Anadolu yarımadasının batısında uzun ve dar bir körfezin başlangıcında yer almaktadır. Tipik Akdeniz iklimin yaşandığı İzmir yine İzmirli Herodot’un “Onlar kentlerini bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel iklimlerinde kurdular.” İfadesiyle İzmir coğrafyasını binlerce yıl önce böyle tanımlamıştır. İzmir modern Türkiye’nin batıya açılan çağdaş yüzü olarak sanat, kültür, turizm, ticaret ve sanayi kenti olarak gelişmesini hızla sürdürmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder